Extreem tegen extremisme

Posted: August 14, 2017 in Overig
Tags: , , ,

Ik begin hoe langer hoe meer tegen extremisme te zijn. En dat is een paradox op zich, want ik raak daar zelf bijna extreem in. (more…)

Advertisements

Het laatste ritje

Posted: April 11, 2017 in Overig
Tags: ,

Een jaar geleden stapte ik rond 10.45 uur in mijn auto en maakte ik een ritje dat ik al zo vaak had gemaakt. Op de fiets, met de auto, en ik wilde het ooit nog hardlopend doen. De 19 kilometer tussen Lelystad en Swifterbant had ik al zo vaak gedaan, maar deze keer had ik er helemaal geen zin in. Het zou het laatste ritje worden naar mijn vader. We hadden afgesproken dat we er om 11.00 uur zouden zijn, want om 12.00 uur kwam de dokter om euthanasie te plegen bij mijn vader. (more…)

Acceptatie van geweld

Posted: January 10, 2017 in politiek
Tags: , , ,

bullet-408636_960_720Ik heb er eens over nagedacht. Over die ophef rondom dat artikel van Wierd Duk waarin hij socioloog Ruud Koopmans interviewde. 50 miljoen fundamentalistische moslims zouden bereid zijn om geweld te accepteren bij de verdediging van de islam. Dat stond in dat artikel en daar was nogal wat gedoe over. Ik begrijp dat niet zo goed. (more…)

ongeschiktDe reken- en taaltoets is ingevoerd om de kwaliteit van lerarenopleidingen te verhogen. Want blijkbaar is de redenatie dat wanneer je goed kunt rekenen en spellen, je ook goed kunt lesgeven. Ik vind dat krom. De reden dat de taal- en rekentoets moest worden ingevoerd, is dat leerlingen die van middelbare scholen afkomen, nog niet goed kunnen rekenen en spellen. Daardoor kun je je afvragen of de kwaliteit van het onderwijs dat ze hebben genoten wel goed genoeg is geweest.

(more…)

Het vertrouwen van mijn moeder

Posted: November 26, 2015 in Overig

in-memoriamHet is vandaag weer zo’n dag dat ik aan mijn moeder moet denken. Dat doe ik wel vaker, maar vandaag is de verjaardag van mijn vader. En het is vandaag 11 jaar geleden dat mijn moeder overleed. Ik hoor mijn moeder vaak nog praten. Maar haar woorden komen dan uit mijn mond. ‘Doe voorzichtig’, zeg ik dan tegen Duncan, mijn zoontje van vijf. (more…)

cavemanNieuwe leiders, dienend leiderschap, nieuwe managers, of nieuw leiderschap. Duizenden blogs, boeken, websites, coaches, managers, trainers en consultants houden zich er mee bezig. Alsof het nieuwe leiderschap een soort ei van Columbus is. Terwijl het natuurlijk helemaal niet nieuw is. Het nieuwe leiderschap is al oeroud.

(more…)

monopolyZe intimideren, ze stelen, ze trekken zich niets aan van regels, de norm van hun groep is de belangrijkste norm, de maatschappij en de gevoelens die daarin leven, daar steken ze hun middelvinger naar op en beleidsmakers breken zich het hoofd over hoe zulke figuren toch in het gareel gehouden moeten worden. Hoe we ervoor zorgen dat ze gewoon meedoen met de maatschappij. Dat ze bijdragen aan de samenleving, hoe we ervoor zorgen dat ze zichzelf niet op de eerste plaatst stellen.

(more…)