Verkwanselde waarden

Posted: June 2, 2015 in Overig, politiek
Tags: , , , , ,

dollarsVolgens mij had premier Rutte het afgelopen weekend nog min of meer over waarden. Over zelfverrijking, en over hardwerkend Nederland. Mooie woorden. En hij heeft daar ook gelijk in. Er zijn in Nederland aardig wat vakmensen in de weer, die niet perse werken voor het salaris, maar die een hoger belang dienen met hun werk. Die hun werk in dienst van mens en maatschappij stellen. En juist die mensen zijn het slachtoffer van de immer durende bezuinigingen.

De verpleegkundigen aan de ziekenhuisbedden, de werknemers van bejaardentehuizen, agenten die de straat op gaan om voor de veiligheid te zorgen, brandweermannen die met gevaar voor eigen leven brandende huizen in gaan, militairen die door de politiek op moeilijke missies gestuurd worden. Zij stellen waarden en het maatschappelijk belang boven de waarde van het geld.

En juist op de zorg wordt bezuinigd. Bij de politie wordt om de haverklap gereorganiseerd. De brandweer heeft te kampen met bezuinigingen. Onze Krijgsmacht is het lachertje van Europa geworden.

Juist de beroepen die gaan over waarden. Juist de beroepen waarbij de werknemers zich in dienst van een hoger belang stellen. Juist op die beroepen wordt knalhard en nietsontziend bezuinigd. Terwijl financiële instellingen gered worden, terwijl er om onduidelijke redenen bakken geld naar Europa gaan, wordt de zorg uitgekleed, wordt er een loopje genomen met onze veiligheid.

Juist onze waarden worden verkwanseld. En de mensen die leven volgens de norm van de hardwerkende Nederlander, en leven vanuit waarden hebben angst om op straat te komen te staan, kunnen hun taken niet goed uitvoeren. En dat heb ik onze premier dan weer niet horen zeggen.

Advertisements
Comments
 1. jos van veen says:

  Het verhaal van rutte is een verhaal voor de búhne en ene erchtvaardiging van de neoliberale afbraakpraktijken..wees nederig wees dienaar,ga voor je hart etc etc en dan gaan WIJ, neoliberalen, el voor het geld..
  De neoliberale hobby sloopt bevolkingen, beloont met EU suc sidies datgene wat al geld heeft ten koste van het gewone volk..
  De “markt”wat het ook is, is heilig en de neoliberale doelen(lees hervormingen, minder, minder mag niet bij islamisering, maar wel meer ,meer als het om geld gaat.
  de neoliberale moraal is dat hun doelen elke middel jheiligt-ook la gata datten koste van veel anderen,geld is en mensen komen later wel eens als het zo uitkomt,die harde werkers vliegen bij duizenden op straat vanwege het geld/de winsten, arbeiders moeten inleveren en werkgevers halen.zie de eurofiel neoliberale agenda. het imago mag wat kosten want dat moet het rpestige uitstralen en de winsten geprivatiseerd en lasten genationaliseerd.ongelijkheid is onderdeel en resultaat geworden van de neoliberale moraal, IK-tijdperk en samenleving als en optelsom van afzonderlijke individuen die als ze hun werk verliezen BINNEN EEN WEEK hun uitkeringen moeten aan vragen(Rutte: eerst eens kijken voordat je wat aanvraagt..Ja dan ben je het tenminste kwijt..leuke vent..gelukkig niet gehinderd door enige kennis van zaken ouwehoert hij er op los!!), Samenwerking is ene contract om de bijdrage en geldwissel te regelen/voor wat hoort wat,.geven is een wederdienst verlangen, iedereen is elkaar’s concurrent dus wantrouw bij voorbaat- je kunt er geld aan verliezen, als een ander betaald laat je het breed hangen en ga je het hele jaar door op reis, business class en 5 sterren
  Waarom zou je iets digitaal doen dat wordt veel vermoeiender..al dat soort statuskletskoek.

  Ook Asscher is op eigen moraalmissie.
  Het samenlevingscontract na “ingeboergeringkoersoes” waarin hij een serie “kernwaarden”van de NL samenleving verzint en voorlegt ter ondertekening..
  Weer een zijspoor.
  Hij heeft zeker geen goed boek gelezen over de NL cultuur..dus dan maar vinger in eigen Gutmenschneus en dat moet het dan worden voor immigranten..en succes met deze kreten die immigranten zelden begrijpen..
  Ik zou zeggen lees eens “Allemaal andersdenkenden..” Daar kun je NL uitgebreid in terugvinden.
  Maar misschien is dat te moeilijk voor hem.

  Eurofiel neoliberaal gedraagt zich als vervangende religie- een sekte met hun eiegen geboeden en verboden

  het hoogste streefniveau is niet het hiernamaals. maar ene succesvol leven met veel geld, macht en aanzien..in staat om mensen demagogisch en met harde hand aan te pakken voor de heilige markt
  Mensen zijn middel en geen doel en als ze teveel kosten naar je zin dan donder je ze er uit en ga je zelfs dan weer treiteren met lastenverzwaringen en inflatiecorrecties..
  Dit is de eugenetica van eurofiel neoliberaal en geeft aan dat z e gewoon sociaal en maatschappelijk gestoord zijn en desastreus zijn voor een samenleving

  laat je niet foppen en..
  We houden ze zelf in het zadel..ze blijven kiezen is steeds weer met je kont op de blaren blijven zitten.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s