Mijn nieuwe boek: vergaderen moet verboden worden

Posted: May 13, 2015 in Defensie, groei, Leiderschap, Overig
Tags: , , , ,

vergaderen_verboden_coverVergaderen moet verboden worden gaat over leiderschap, effectiviteit, management en het nieuwe werken. Het bevat een verzameling verhalen van Eduard van Brakel die eerder op diverse managementwebsites verschenen. Na het lezen van Vergaderen moet verboden worden, kijkt u nooit meer hetzelfde naar een manager. Managers moeten zichzelf overbodig maken, zegt een tegeltjeswijsheid. Auteur Eduard van Brakel hoopt dat dit snel werkelijkheid wordt.

Effectiviteit valt of staat met vertrouwen. Vertrouwen in de kwaliteiten van collega’s. Vertrouwen in het vermogen van mensen om beslissingen te nemen. En effectiviteit heeft niks te maken met uren vergaderen, organisaties inrichten volgens Het Nieuwe Werken, projectmanagementtools of het voorkomen van klachten.

Auteur Eduard van Brakel (1978) werkte in veel veranderende organisaties en zag projecten vaak mislukken of zag medewerkers ongeïnspireerd rondlopen. Zijn conclusie: vergaderen helpt niet en managers helpen nog veel minder. Vertrouwen hebben in elkaar werkt daarentegen wel.

In dit boek doorklinkt ook de militaire achtergrond van Van Brakel. In veel gevallen vertaalt hij militaire besluitvormingsmodellen naar voor bedrijven praktisch toepasbare processen. Beschreven met humor en soms een tikkeltje cynisme, maar altijd met de beste bedoelingen.

Bestel het boek alvast met korting! Stuur een mail naar Eduard van Brakel >>>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s