De poortjes zijn dicht

Posted: April 7, 2015 in Overig
Tags: , , , ,

byebyeDe poortjes gaan dicht op de NS-stations. Op veel stations zijn ze al dicht. Het is een einde van een tijdperk. Vroeger toen ik nog verkering had, en geen rijbewijs, reisde ik met de trein en mijn verkering ook. Vol ongeduld stonden we op elkaar te wachten op het perrons. Smachtend om de eerste glimp van elkaar op te vangen vanuit de trein. Tegenwoordig moet je als prille geliefde eerst inchecken om op het perron te komen.

Ouders kunnen hun kinderen niet meer ophalen op het perron. Niet meer vanuit de treindeuren in de veilige armen van je ouders vallen. Kleine kinderen kunnen hun vader of moeder niet meer uitzwaaien, als die weg gaan voor een nachtje bij een vriend of vriendin. Tenminste niet zonder eerst een railrunner te kopen om te kunnen inchecken. Want zonder geldig vervoersbewijs kom je niet op het perrons.

Begroetingen en onhandige afscheidsknuffels vinden nu plaats in een kille stationshal. Niet meer half hangend vanuit een al bijna wegrijdende trein. Niet meer de trein nakijken en zwaaien totdat het gele gevaarte nog maar een stipje op de horizon is. Niet meer vol ongeduld het spoor afkijken om te zien of de trein er al aankomt met daarin het mooiste en liefste meisje of jongetje dat je kent.

Dat kan allemaal niet meer. Want de poortjes zijn dicht.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s