Het morele besef van een pinda

Posted: March 23, 2015 in Overig, politiek
Tags: , , , ,

geldJe hebt het morele besef van een pinda. Ik hoorde een onderofficier ooit zoiets zeggen tegen een collega in de mess van een van de kazernes waar ik gelegerd was. Ik ben benieuwd wat die onderofficier zou zeggen tegen de bestuursvoorzitters en andere directieleden van de ING en ABN Amro Bank. Die banken die gered werden door staatssteun, die zeggen er voor de klant te zijn, die voeling willen hebben met de maatschappij, maar die wel schaamteloos tonnen extra salaris geven aan de directie. Want anders krijgen we niet de mensen die we willen, zo wordt het besluit verdedigd.

De mensen die we willen…Blijkbaar willen banken directieleden met het morele besef van een pinda. Blijkbaar willen banken mensen die vooral aan zichzelf denken. Blijkbaar willen banken alleen directieleden die totaal geen benul hebben wat het betekent om een gezin met een modaal inkomen te zijn. Blijkbaar willen banken alleen bestuursleden die zoveel mogelijk geld voor zichzelf binnenharken.

Blijkbaar heeft de crisis nog niet lang genoeg geduurd voor de banken. Wel ondernemers en andere klanten de teugels strakker aanbinden, omdat ze het een korte tijd moeilijk hebben (en ja, ik spreek uit ervaring), maar zelf op de been blijven door belastinggeld dat door diezelfde ondernemers en klanten is opgebracht. Wel overwegen om negatieve spaarrente in te brengen, maar zelf schaamteloos veel meer salaris toucheren.

We moeten wel veel meer betalen, anders krijgen we niet de juiste mensen. En dat is dus precies het probleem. Banken zoeken de verkeerde mensen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s