Knopjes

Posted: February 2, 2015 in Overig
Tags: , ,

verkocht-nostalgie-superleuke-oude-radio-philipsWaarom hebben moderne radio’s toch vrijwel allemaal drukknopjes? Vroeger zaten er van die mooie draaiknoppen op een radio. Zowel op de radio van thuis, als die in de auto. Tegenwoordig zijn het allemaal kleine met LED-lampjes versierde drukknopjes die de dienst uitmaken. Waarom toch?

Wat is er mis met ouderwetse zilver- of zwartgekleurde draaiknoppen. Waar je lekker woest een draai aan kon geven om het volume op standje discotheek te krijgen, of juist binnen een nanoseconde het geluid uit te krijgen, als je bijvoorbeeld de telefoon moest opnemen?

De charme van net zolang aan de draaiknop draaien totdat jouw favoriete zender perfect te beluisteren was, is ook verdwenen. Dat geruis en gesuis dat je eerst hoorde, met af en toe een gekraakte stem, of muziek die hard-zacht-hard-zacht ging totdat je de perfecte instelling had gevonden. En wee het gebeente van degene die aan die knop zou zitten!

Tegenwoordig druk je op een knop, en gaat de radio zelf op zoek naar de volgende zender die volop bereik heeft. Sterker nog, de radio verandert met de zender mee, als die in verschillende delen van het land op een andere frequentie uitzendt.

Het zal allemaal wel modern zijn, en functioneel, en passend bij deze tijd. Maar ik hou van knoppen. Ik wil weer gewoon ouderwets draaien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s