Elke dag is een cadeautje

Posted: January 27, 2015 in groei
Tags: , , , , ,

complimentToday is a gift, that’s why we call it present. Ik vind het een briljante quote. Elke dag is ook een cadeautje. Elke dag dienen zich nieuwe kansen en mogelijkheden aan om problemen uit het verleden op te lossen. Kansen en mogelijkheden om de toekomst te verbeteren. En dagelijks zijn er momenten waar je oprecht en voluit van kunt genieten. Elke dag is een cadeautje. Wat gisteren is gebeurd, kun je niet meer veranderen. Je kunt de situatie zoals die gisteren is ontstaan wel gebruiken om vandaag een nieuwe koers in te zetten.

Om die koers in te zetten is het belangrijk om te weten waar je heen wilt. En die goede koers bepaal je het beste als je blij bent. Het is niet voor niets dat mensen op vakantie vaak de beste ideeën voor hun leven krijgen, besluiten dat ze ergens anders willen gaan wonen, of besluiten dat ze een andere baan willen. Op vakantie voelen mensen zich goed. Ze zijn dan blij met elk cadeautje in de vorm van een nieuwe dag.

Oprecht blij zijn met een nieuwe dag. Dat is al een mindset die voor verandering zorgt. En als je blij bent, voel je jezelf goed. En als je jezelf goed voelt neem je betere beslissingen. Neem elke dag de tijd om stil te staan bij de zegeningen die je hebt. En die zijn er, altijd. En vanuit dat goede gevoel kun je voor jezelf de nieuwe, mooie, goede koers bepalen.

Die koers wordt nog mooier als je bedenkt dat je anderen ook elke dag een cadeautje kunt geven. Als je een beslissing neemt, zorg dan dat die beslissing goed is voor anderen, dat het geen pijn doet bij anderen, dat anderen ook blij kunnen zijn met de beslissing die je neemt. Maak het nog mooier voor anderen, en zorg dat de beslissing die je neemt ook goed is voor de wereld in zijn geheel. Dan zul je zelf ook steeds meer groei ervaren.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s