Beetje zielig

Posted: December 23, 2014 in Lelystad, Overig
Tags: , , ,

SRSerious Request is natuurlijk gewoon gaaf. Ja, het is een commercieel gedrocht geworden, maar tegelijk wordt er wel een boel geld voor een goed doel opgehaald. En dat is mooi meegenomen. Wat me wel stoort is dat er overal in het land van die slappe aftreksels van Serious Request te vinden zijn. Dat je op een stadsplein opeens struikelt over een glazen huis, terwijl je niet in Haarlem bent.

Van die glazen huizen met lokale Dj’s en optredens van bedroevend slechte lokale bands, aan elkaar gepraat door een lokale beroemdheid. Het net zoiets als de Olympische Spelen voor homoseksuelen. Het is het net niet. Als je echt een goede sporter was geweest, had je wel aan de gewone Olympische Spelen meegedaan. Niemand die je tegenhoudt. En zo is het met die fake-glazen-huis-DJ’s ook. Als het toppers waren geweest, dan hadden ze wel in Haarlem gezeten.

Natuurlijk is het goed als je geld op wilt halen voor het goede doel. Vooral blijven doen. Maar kan het niet een beetje creatiever? Niet iets nadoen wat er al is, maar zelf iets bedenken. Bijvoorbeeld door 4×4 uur radio te maken vanaf een zwembadbodem. Of verkleed als Kerstboom een marathon van Leeuwarden naar Eygelshoven lopen. Of 24 keer een hindernisbaan achterstevoren nemen. Of iets anders doen wat je goed kan. Of gewoon SMS-en naar 3FM. Want in een fake-glazen-huis zitten, dat is een beetje triest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s