Ebola

Posted: November 25, 2014 in Overig
Tags: , , , ,

ebolaAl meer dan 5.000 mensen zijn gestorven door Ebola. De wereld is in paniek en goede-doelenorganisaties spelen behendig in op die uitgebroken paniek. In reclamespotjes wordt de mensheid opgeroepen om geld te geven. Natuurlijk is ebola erg, elke dode is er 1 teveel. Tegelijk sterven er honderdduizenden Afrikanen aan de gevolgen van HIV. Alleen in Zuid-Afrika komen per jaar 17.000 mensen om het leven door geweld. En in onze westerse wereld sterft per jaar een veelvoud aan de gevolgen van obesitas.

Maar ja, zolang je niet in Afrika onveilige seks hebt met een door HIV besmet persoon, hoef je je daar geen zorgen over te maken. En geweld, tsja, zolang je zelf geen slachtoffer wordt, hoef je daar ook niet veel van te vrezen. En ongezond leven? Hey, bemoei je met je eigen leven. Ik maak zelf wel uit wat ik eet.

Ebola, dat is erg, zeker omdat het virus ongrijpbaar lijkt. En zoals altijd is de angst voor wat zou kunnen gebeuren, groter dan de angst voor wat daadwerkelijk gebeurt. Ebola is erg, maar laten we niet overdrijven, zolang we door ons eigen gedrag te veranderen nog vele malen meer doden per jaar kunnen voorkomen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s