Koning Contador

Posted: September 15, 2014 in Sport
Tags: , , ,

Alberto-Contador-659x440Zero, zero, zero, zero, zero, zero, zero, cinco. Contador had het over de hoeveelheid Clenbuterol die in zijn bloed werd aangetroffen. Door besmet vlees, zei hij. Doping, zei de UCI. Het grapje kostte hem met terugwerkende kracht een Tour-zege. Gisteren won Alberto Contador voor de derde keer de Ronde van Spanje. In de Tour dit jaar moest hij opgeven na een valpartij. Maar niet nadat hij bloedend en wel nog een kilometer of 20 doorfietste. Met een gebroken kuitbeen, zo bleek later.

Contador hoort bij de grote ronderenners van de huidige generatie. Opvallend is dat hij na zijn dopingschorsing vrij snel weer in de warme moederschaoot van het peloton werd opgenomen. Ik heb Bram Tankink in ieder geval niet horen zeggen ‘dat hij op zijn bek geslagen moest worden’, zoals onze onverzettelijke Belkin-renner wel vond van Ricardo Ricco.

Of Contador schoon rijdt? Ik weet het niet. Net zo schoon als de renners, denk ik. Een motortje heeft hij in ieder geval niet in zijn frame, net zo min als andere renners dat hebben. En al zou hij wel de dopingspuit hanteren, dan maakt het me eerlijk gezegd nog niet uit.

Wielrennen is een sport van pijn lijden. Van vallen, bloeden, opstaan en weer doorgaan. Een sport van verzuren en aanklampen tot het zwart ziet voor je ogen. Van rammen op de pedalen totdat er een rode waas van pijn en inspanning voor de ogen hangt.

Als je met een gebroken kuitbeen doorfietst en een paar maanden later de Vuelta wint. Dan ben je koning van de pijn. Dan ben je koning Contador.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s