Kliko’s in Lelystad

Posted: August 20, 2014 in Lelystad
Tags: , ,

kliko grijsAf en toe snap ik niks meer van de logica in de wereld. Het zijn kleine dingen die raar zijn, en grote dingen die nogal tegenstrijdig zijn. Vandaag weer getuige van iets kleins in Lelystad. De kliko van de buren werd niet geleegd. De kliko van de buren zat namelijk te vol. Dus dan wordt de kliko niet geleegd door hypermoderne vuilniswagen met grijparm van de gemeente Lelystad. Ik snap dat niet. In mijn logica is het juist ontzettend nodig dat die kliko geleegd wordt. Want nu komt de volautomatische vuilniswagen pas weer over twee weken. De kliko van de buren gaat er in die twee weken niet leger op worden.

Sterker nog: ophoping van vuilnis ligt op de loer, ongedierte weet de weg naar de vuilnisbak op wieltjes vast te winnen. Sportvissers staan straks rijen dik in de straat om gratis maden te scheppen uit de kliko van de buren. We moeten de ramen met tape dichten om maar zo min mogelijk stank van rottend vuilnis binnen te krijgen.

Kortom, het niet legen van de bak zal ongetwijfeld kloppen volgens de bureaucratische, door een overijverige ambtenaar achter zijn bureau in het maagdelijk witte Lelystadse stadhuis verzonnen regeltjes. Maar het tart alle logica. En het is slecht voor de volksgezondheid. En nog slechter voor het imago van de vuilnismannen en de gemeente.

Het niet legen van een kliko kent alleen maar verliezers. Dus legen die handel. Daar betalen we toch afvalstoffenheffing voor?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s