Geachte excellentie, beste Jeanine,

Posted: July 17, 2014 in Defensie, politiek
Tags: , , ,

mindefHet is toch wat, al die mooie groene en blauwe uniformen, vette pantserwagens, ranke en snelle patrouilleschepen, en bulderende F16’s. En dan ook nog van die getrainde mannen en vrouwen die overal heengaan waar u ze naartoe stuurt. Mali, Afghanistan, naar de overzeese gebiedsdelen, of piraten vangen voor de kust van Somalië. En dat doen ze zonder morren. Het is immers hun taak, dat werken aan vrede en veiligheid. Topmensen zijn het, die militairen. Alleen is het wel een beetje jammer dat ze door politiek gekonkel niet altijd even goed hun grondwettelijke taken kunnen uitvoeren. Er is te weinig geld voor onderhoud van die brullende F16’s. Ach, dat scheelt weer wat lawaai voor omwonenden van de van de 8, 7, 6, 5, 4, 3 operationele F16 velden in Nederland. Dat we ternauwernood onze mannen en vrouwen op buitenlandse missies kunnen ondersteunen is dan bijzaak. En dat vliegers maar opteren voor een functie bij opleidingen, zodat ze tenminste kunnen vliegen, is natuurlijk ook van ondergeschikt belang.

En dan die mooie patrouilleschepen van de marine, die met prachtige boeggolven door oceanen snijden, helemaal stealth. Onze fregatten zijn gedecimeerd, maar we hebben nu patrouilleschepen, en een paar mooie bevoorraders, en helikopters, ooh nee wacht, die NH90 doet het niet zo goed. In ieder geval, we hebben wat. Tenzij de Russen komen en met een konvooi door de Noordzee varen, dan hebben we niets. Want onze schepen liggen of in onderhoud, of zijn nog niet af, of zijn verkocht, of zijn op missie. Gelukkig kan de kustwacht onbewapend een konvooi met fregatten en vliegdekschepen schaduwen. De Russen wisten niet hoe snel ze uit onze wateren moesten verdwijnen natuurlijk.

Gelukkig, excellentie, hebben we dan altijd de landmacht nog, die met tanks en goed bewapende pantserinfanterie ons land kan beschermen. Ooh nee, de tanks zijn weg. Als daar nu andere tanks voor in de plaats waren gekomen, of een stevige versterking van de luchtmacht, dan had dat nog te billijken geweest. Maar nu, tsja…we hebben nog een paar houwitsers voor wat artillerieondersteuning, maar verder is de slagkracht toch behoorlijk afgenomen. Maar de pantserinfanterie staat haar mannetje. Helaas is er een volledige brigade die niet echt meer gepantserd is, maar uitgerust is met wielvoertuigen, en vooral lopend moet optreden. Dat is dan weer goed voor de fysieke gesteldheid van die – vooral mannen- ze zullen geen overgewicht krijgen.

Militairen voeren wel uit, excellentie. De can-do-mentaliteit waar militairen zo om geroemd worden, zit er zo ingebakken, dat ze zelfs bezuinigingsoperaties goed oppakken. Misschien dat u, en andere politici daar wat van kunnen leren. Can do. Niet lullen maar poetsen. Maar dan om iets positiefs voor elkaar te krijgen. Zoals een mooie lange termijn visie waarin de daadkracht en slagkracht van Defensie wordt versterkt. Waarbij we dezelfde motivatie hebben om aan in internationaal verband afgesproken normen te voldoen als bij de 3-procentsregel van het begrotingstekort. Dat we ons dus minimaal houden aan de 2-procents-regel voor de Defensiebegroting. We besteden nu immers minder geld aan Defensie dan in de tijd van het gebroken geweertje van voor de Tweede Wereldoorlog.

Want excellentie, ik zie u altijd stralen als u mag meeparaderen met militairen, en daar prachtige foto’s van in de media verschijnen. Ik zou echter graag zien dat militairen niet alleen met de minister meeparaderen, maar dat ze keihard aan het trainen en oefenen zijn. Dat ze de middelen krijgen om hun taken echt goed uit te voeren. Zodat ik weet dat ik veilig ben, ook als de Russen komen. Zodat ik weet dat onze internationale belangen nog beter gediend worden. Zodat ik weet dat onze militairen zichzelf kunnen beschermen als ze in verre buitenlanden onder immens zware omstandigheden hun door de politiek opgedragen taken vervullen.

Want beste Jeanine, zeggen dat je respect hebt voor militairen en hun inzet is natuurlijk geweldig.. Maar dat lijkt nu op afkoop van een schuldgevoel: ‘Ik heb respect voor jullie, dat jullie ondanks dat de politiek er een puinzooi van maakt, toch jullie leven blijven wagen op missies die ingezet worden om nieuwe baantjes voor onze politici veilig te stellen’. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Hoogachtend,

 

Eduard van Brakel

 

 

Advertisements
Comments
 1. Ton says:

  Stuur dat walgelijke stelletje, die opvreters, maar naar huis en voeg ons bij België want daar hebben ze tenminste lekker bier

  Like

 2. Marcel says:

  Ik heb de reacties zitten lezen en laten we het er over eens zijn dat er te weinig geld naar de krijgsmacht gaat om de taken goed uit te voeren. De “brief” is echter gericht aan de koning en de minister. Zij bepalen echter niet het budget van de krijgsmacht, dat zijn de politieke partijen.

  Er is echter geen partij die veel meer geld wil steken in onze krijgsmacht. De reden? Omdat de gemiddelde burger het geen prioriteit vind.

  Ja natuurlijk, we willen meer geld voor de krijgsmacht. Maar we schreeuwen net zo goed voor meer geld voor het onderwijs of onze gezondheidszorg.

  We moeten dan maar bezuinigen op zaken waar we niks van merken. Minder naar ontwikkelingslanden, minder ambtenaren, etc.

  Structureel is dat geen oplossing! Omdat realistisch gezien dergelijke bezuinigingen niet voor voldoende budget zorgen.

  De oplossing? Meer belasting betalen voor onze krijgsmacht. En laten we dat nu net niet willen… Alles moet beter, maar niet van mijn geld!

  Like

  • Frank says:

   Marcel, waaruit leidt jij af dat de brief ook aan de koning gericht is ?

   Like

   • Marcel says:

    Ik ging hiervan uit op basis van “Excellentie”, maar bij de koning zou dat natuurlijk “Majesteit” moeten zijn. Maakt echter niet uit, de strekking van mijn reactie blijft hetzelfde.

    Like

 3. Oscar raven says:

  Ik denk dat het beste is om maar het Nederlandse konings huis wat niet echt is op te doeken en de hele regering naar huis te sturen (grootste kosten post) en gewoon bij Duitsland te voegen, voordeel hiervan is betaalbare huizen, werk ,en een beter economie .dat is wat ik alle mensen hoor zeggen, probleem opgelost.

  Like

 4. Erwin stam says:

  Sterker nog. Nog maar 2 F16 velden, Volkel en Leeuwarden. En de Marine heeft geen bevoorradings schepen meer. De laatste is verkocht aan Peru. Het is in en in triest….

  Like

 5. Jurgen says:

  De Nederlandse krijgsmacht behoort tot de absolute top.
  Amerikanen, Engelse, Duitsers, Canadezen en ook Russen werken maar wat graag met ons samen. We hebben een hele hoge standaard voor onze “basis opleiding” tot militair waar zelfs die landen nog een puntje aan mogen zuigen.
  Als oud Marinier heb ik op verschillende uitzendingen veel lof mogen ontvangen over onze Can do en dat met minimale middelen.

  De werkelijke situatie is eigenlijk nog slechter dan hier word verteld.
  Pantserhouwitzers en mortiergroepen simuleren ruim 80% van hun schoten tijdens oefeningen omdat er is geen voldoende munitie voorradig om echte schoten te lossen.
  Om nog maar te zwijgen over munitie voor de persoonlijke wapens van de militairen.

  Dit is niet alleen in NL zo maar in veel NAVO landen! (Denk aan de bombardementen in Libië aantal jaar terug. Deze werden gestaakt na 5 weken door de Engelse en Franse luchtmacht omdat de bommen op waren!!)
  We moeten wel samenwerken om een slappe vuist neer te kunnen zetten en een vijand te laten nadenken om het machtige Europa aan te vallen.

  De Navo staat op losse schroeven. De VS. betaald ruim 85% van alle NAVO kosten, ruim over de 100 miljard per jaar. En wil daar mee stoppen. Maar geen enkel NAVO land wil meer gaan ophoesten voor een veilig Europa.
  Als de vijand kwaad wil staat hij met 5 dagen weer in Den Haag.

  Like

 6. Dick Soede says:

  Het is als voor de 2e Wereldoorlog. Nederland moet zich zien te verdedigen met Pijl en Boog tegenover een tegenstander die over de modernste wapens beschikt. Met inzet alleen red je het niet…. Geef de krijgsmacht de “tools” om hun taak naar behoren te kunnen uitvoeren. Laten we maar minder geld naar ontwikkelingslanden sturen, die kopen er toch maar wapens voor in plaats van voedsel voor de hongerende bevolking.

  Like

 7. ivo says:

  Goed verhaal. Jammer dat er een defensie onderdeel dat net zo hard getroffen is noet

  Like

 8. Paulus says:

  Btw…
  Als de Russen zouden aanvallen he, denk je dan dat Nederland ze stoppen kan met welke defensie dan ook? Klein duimpje.
  Dan zijn we afhankelijk van de navo en daarin het steentje dat we kunnen bijdragen.
  2e wereldoorlog erbij halen in deze is beetje zwak me dunkt.
  Vind het wel een goed geschreven stukje, maar niet echt realistisch in Europese en of wereldverhoudingen.
  Ach preken voor eigen parochie begrijp ik ook wel, ik zit in transport en erger me dood aan Europese wetgeving omtrent in dient nemen van niet nederlanders door transportgiganten. Ik zou daar ook een preek kunnen houden voor eigen parochie , immers het doet mijn beroepsgroep kwaad, dus dat maakt mij boosjes. Dus wel begrijpelijk hoor.

  Like

 9. Paulus says:

  Je kan wel tot de top behoren van de internationale krijgsmachten , maar als het politieke klimaat en de beslissingnemers geen ballen hebben zoals de top van defensie de soldaten in scebrenica in de steek lieten, heb je ook weinig aan matriaal hoe goed uitgerust dan ook.
  Polderen polderen polderen, onze cultuur is niet geschikt voor een een sterke , actieve, krijgsmacht. Dus beter investeren in sociale zekerheid en hopen op de steun van onze partners wanneer het echt mis gaat.

  Like

  • Underdog says:

   Of stoppen met polderen? In plaats van altijd maar overal iedereen proberen blij te houden: de licht getinte draaideurcrimineeltjes, de anti-zwartepietenvereniging (van 30 man), de rechters die onze eigen vredesmissies onderuit halen, de piraten die we asiel bieden, enz, enz. We draaien, we kruipen, we geven alles weg wat ons lief is, zolang iedereen om ons heen maar een beetje gelukkig is.
   Zullen we gewoon weer eens voor onszelf opkomen en trots op onszelf worden?

   Like

   • Paulus says:

    Ik heb niet de illusie dat ik een verandering kan teweeg brengen in de cultuur van ons landje, de concessies en middenwegen nemen zit er blijkbaar in opgesloten, Eigenlijk ben je het met me eens, de voorbeelden die je geeft staven mijn punt. Ik ben trouwens wel trots op ons landje hoor. In vergelijking met andere landen doen we het lang zo slecht niet.
    Om nou gelijk pvv achtige beleidsmaatregelen te nemen zal ons niet echt goed doen internationaal, niet verstandig als je de welvaart wil behouden die we hebben.

    Like

 10. Frans says:

  In een aantal reacties wordt nogal schamper over onze Defensie gesproken. We zouden moeten hebben geleerd van 1935 en de daarop volgende jaren. Toen waren er ook velen zo naïef. Respect voor onze mannen en vrouwen die wereldwijd hun plicht doen!

  Like

 11. raymond postma says:

  Weet niet hoe het in Rusland allemaal geregeld is,zoals sociale voorzieningen en belastingen maar als dat beter is dan hier en denk dat het bijna niet slechter kan dan zie ik niet in waarom we ons zouden verzetten, laat maar komen die Russen en laat ze dan eerst een bom 💣 gooien op al onze politieke gebouwen en een paar in Brussel zou ook leuk zijn

  Liked by 1 person

 12. ts1982 says:

  Raak gesproken! Mag ik hierbij nog even verwijzen naar vlucht MH17 en de onvoorspelbaarheid der dingen en vooral de onvoorspelbaarheid der mensheid. I rest my case ‘excellentie’ and may they Rest In Piece.

  Like

 13. Liesbeth says:

  Ja, de geschiedenis herhaalt zich. dplsld 470411394 Cie. 435 Van Heutsz 68-3.

  Like

 14. Gerard says:

  Zullen we het beetje geld bestemd voor gezondheidszorg, onderwijs, en ouderenzorg dan maar heel snel aan defensie geven zodat ze er die derde F16 weer van kunnen laten vliegen?
  Of zullen we gewoon heel eerlijk tegen onszelf zijn en ons realiseren dat Nederland sowieso militair geen ruk voor stelt.
  Hoe hard de jongens ook willen werken, hoe getrouw ze hun orders opvolgen, en hoe ze ook niet lullen maar poetsen. We slaan als militaire macht nog geen deuk in een pakje boter; ook niet met een F16, een tank of wat dan ook meer.

  Like

  • brouwers g says:

   ik zal het voor u even uitleggen aangezien ik lees dat u er zeer weinig van begrijpt. Het Nederlandse leger behoort qua inzet, kennis en professionaliteit tot de absolute wereldtop. Dit is te danken aan de mannen en vrouwen die wekelijks en vaak maanden achter elkaar van huis zijn, en daarbij regelmatig hun eigen leven op het spel zetten om op te komen voor de rechten van voor hun totaal onbekenden. Zij doen dit niet omdat zij het zo leuk vinden om met een pistooltje te spelen. Maar omdat zij over een zeer groot onrechtmatigheids- gevoel beschikken wat hun instaat stelt om zelf onder zeer zware omstandigheden toch hun taken(plichtsgevoel) professioneel te blijven uitvoeren. Zij blijven dit doen ondanks het feit dat er de afgelopen tien jaar al meerdere bezuinigingsronden zijn geweest waarbij onmisbaar materiaal en personeel werd wegbezuinigd. Het feit dat gedurende deze 10 jaar aan bezuinigingen al het personeel op de nul lijn is blijven staan zal ik u bij deze even ter kennisgeving meegeven. Nu komen we bij de kern van het verhaal en dat is GELD het jaarlijkse budget van defensie is 7,2 miljard (2014) het jaarlijkse budget voor de de zorg, onderwijs en ouderen is 127,9 miljard(2014) het komt er dus op neer dat het geld waar defensie 365 dagen per jaar mee functioneert er in 20 dagen tijd in de zorg en onderwijs sector wordt gespendeerd. Het is natuurlijk makkelijker om te roepen dat defensie moet bezuinigen ipv de zorg en onderwijs. maar bedenk dit, je kan nog zo gezond en slim zijn maar als je geen vrijheid en veiligheid hebt, dan heb je niets.

   Like

   • Igor says:

    Die zeer grote onrechtmatigheid-gevoel hebben ze in Srebrenica laten zien …en mens met grote onrechtmatigheid gevoel staat niet op de zijlijn en wacht niet op de “chain of command” en kijk toe, hij onderneemt iets. Dus als je wakker wordt uit je fairytail droom zul je zien…zij werken voor geld…it a job like any other…en niet die “uncle sam’s recruting poster onzin” .

    Like

   • Leon Kok says:

    @@@ Igor says:
    July 18, 2014 at 9:51 pm

    uit je commentaar begrijp ik dat je vind dat MIJN commandant Overste Karremans een actie had moeten doen of proberen of zie ik het verkeerd Igor ??? Was JIJ in de enclave in 07-1995 ??? IK WEL, en ik had zeggen en schrijven 30 patronen voor mijn kromme UZI, 1 kist 0,50 munitie voor mijn boord wapen op mijn M806berging, de TOWS die we hadden waren verzopen en alle elektronica defect, we hadden in totaal nog maximaal 350 man/vrouw aan personeel rond lopen en dan roep JIJ Igor dat er iets ondernomen had moeten worden…Het resultaat van zo’n actie was Dutchbat3 allemaal dood en helemaal niemand meer die tussen de strijdende partijen staat/stond…..

    Like

 15. rene heinrichs says:

  en zo gaat het al jaren. Wel uitzenden maar oh wee instaat stellen tot echt meedoen of zichzelf adequaat beschermen! Onze politici zijn en blijven onbetrouwbaar op dit punt volgens mij! Van hen moeten we het niet hebben, maar helaas ze zittenw el op de bepalende stoelen. Niets geleerd van de missie naar Ned.Indie, niets geleerd van de missie naar nieuw Guinea, niets geleerd van de missie naar libanon, niets geleerd van de missie naar Korea, niets geleerd van de missie naar Irak! Neen, politici voelen de pijn niet van al het onrecht dat ze de militairen met hun huishoudens en omgeving aan doen. Landsbelang- wat is dat eigenlijk?- wordt vaak opgevoerd- ik zie daarvan echter weinig, economische belangen, eigen positiebelang etc zijn toch veel belangrijker dan gezonde mensenlevens. Geld, geld , geld en nog eens geld daar gaat het over! Pervers zijn tot op het bot in het kader van winstmaximalisatie en dar mag de militair voor bloeden. Neen, politiek is ondoorgrondelijk en politicus zijn was vroeger een gerespecteerd ambt, nu iets voor armoedige geesten die denken dat ze dan echt iets betekenen! En daar krijgen jullie ook nog veel te veel voor uit de schatkist.
  h.g.
  rené.

  Like

 16. Purplesunrise says:

  Haha, met de Nederlandse krijgsmacht is het al gedaan, het enige waar politiek Den Haag nog aan denkt is, hoe meer onze staatskas gevuld is des te beter. Dan kunnen ze het geld weer eens naar het buitenland sturen, terwijl onze ouderen hier letterlijk in de stront liggen. En ga zo maar even door. De toekomst van onze kinderen, dat moeten we nog eens zien wat daarmee gebeurt, maar voorlopig is het nog niet zo erg.
  Jongens en meisjes van 17 en 18 jaar worden in dienst genomen en na 4 jaar er weer eruit geknikkerd, waar is de ervaring dan gebleven?
  Gewoon op straat dus.
  Een prachtig stuk hierboven, helemaal mee eens!

  Like

 17. highwayknight0481 says:

  Niet zo jammeren bij Defensie. Voorlopig mogen jullie nog steeds op je 56e met pensioen. En dat terwijl de rest van NL te horen heeft gekregen dat ze tot hun 67e door mogen! Dat geeft jullie 11 jaar voorsprong alshet om genieten van het goede leven gaat! Tegen de tijd dat wij dat kunnen hebben jullie kwalen en ziektes de kop op gestoken of zijn we er misschien wel niet meer. Als de Russen komen kunnen wij toch geen serieuze tegenstand bieden. Dus: reserveer 10.000 man als rapid deployment force met goed en adequaat materiaal. Hou vier schepen van formaat in de vaart en moderniseer 20 F 16’s of schaf Eurofighters aan. En voor de rest: afschaffen die hap, personeel tot 50 jaar bij de politie onder brengen. Zijn die ook in 1 keer op volle sterkte. O ja, jammer, maar ook boj de politie werken ze door tot hun 67e! Dat je ‘t effe weet!

  Like

  • rav4 says:

   highway, zou toch eens e.e.a. nakijken en niet zo snel roepen. De tijd van 55 jaar met FLO is reeds enige jaren geleden, ligt nu op 60. En is geen pensioen, want die gaat ook pas in op 65 of 67. Dus genieten waarvan?

   Like

   • Dre says:

    Helemaal gelijk Rav4 !! Highwaynight048 1 praat weer als een kip zonder kop en heeft weer eens zijn huiswerk niet gedaan . Hij zou zo in de politiek kunnen!!

    Like

  • Jack says:

   Zeer bekrompen medelander.
   Wij bij defensie jammeren niet.
   Hier boven worden alleen de knelpunten aangegeven die gecreëerd zijn door de bezuinigingen van het kabinet.
   Een stratenmaker wil je een knipper hebben om niet met het vuistje de stenen op maat te moeten maken.
   Een timmerman wil een stevige klauwhamer hebben om te timmeren en niet een hamertje van 100 gram.
   Dat word er bedoeld met fatsoenlijk materiaal.
   Pensioen krijgen de militairen ook pas op hun 67e.
   Het Functioneel Leeftijd Ontslag (FLO) die u bedoeld is momenteel op 60 jaar vastgesteld.
   Dit wil zeggen dat ik op mijn 60e met de FLO ga en ik mijn pensioen op mijn 67e pas krijg.
   Voor die 7 tussenliggende jaren kan ik dus nog solliciteren.
   Hopelijk heeft u iets aan deze informatie.
   Ik hoop dat u de volgende keer eerst informatie vergaard en daarna u mening verkondigd.

   Like

  • Paul in den Bosch says:

   Wij mogen niet met pensioen, maar MOETEN met functionele leeftijdsontslag. Krijgen een uitkering tot 65 jaar en vallen dan in een gat dat niet gedicht wordt en moeten we 2 jaar rondkomen met mibder dan de helft van onze uitkering. Ik wil juist doorwerken.

   Like

  • Ozzie says:

   Mitaiten gaan tegenwoordig met 60 met pensioen. Graag pas iets schrijven indienen je goed geinformeerd bent!

   Like

   • Hay says:

    Militairen gaan niet met 60 met pensioen maar met functioneel leeftijd ontslag en krijgen dan een uitkering tot 65 jaar en daarna stopt het en aangezien de AOW leeftijd is opgetrokken is er een financieel gat ontstaan waar de gewezen militair niet om heeft gevraagd.

    Like

  • John Piket says:

   Highwayknight, Het blijkt wel dat je totaal geen benul hebt van het militaire leven hebt. Wanneer jij ‘s avonds achter de gebreide pendek (onderbroek) zit, zijn een groot aantal militairen weg. Marine schepen zijn voor maanden weg, uiteenlopend van twee maanden tot 7 maanden.
   een groot gedeelte van ons leven zijn wij weg van onze familie terwijl jij waarschijnlijk elke avond thuis bent, misschien een nachtje weg soms.
   Wij militairen hebben al veel ingeleverd.
   Je zal wel zeggen daar heb je zelf voor gekozen. Daar heb je gelijk in. Maar als niemand het doet, dan hebben we spoedig anderen nederland binnenvallen (geschiedenis). Het lijkt mij dat jij iemand bent, waarschijnlijk een beetje gefrustreed gezien wat je schrijft, anti-deefensie bent, maar waarschijnlijk het hardst loopt te brullen wanneer we militairen nodig hebben.
   Velen hebben hun leven gegeven zodat jij een vrij leven hebt. Vergeet dat niet.
   En ik verschuil me niet achter een pseudoniem

   Like

  • Simon van Callandt says:

   Niet correct, Defensiepersoneel moet ook steeds langer blijven dienen en blijft dan ook nog met een pensioen-gat zitten.

   Like

 18. Hans says:

  En als dan die goed getrainde mannen en vrouwen, na jaren trouwe dienst , uiteindelijk met Functioneel Leeftijdsontslag gaan, dan wordt er een hele groep zo in een AOW gat geschoven……..waar men, zittend in dat gat te horen krijgt: begin maar een groentetuintje, ga maar in de bijstand………………… Het is zeer jammer dat er maar heeeeeeeeeeeeeeeeel weinig politici zo loyaal zijn aan hun militairen als militaren aan hun regering!

  Like

 19. Martin Wempe says:

  De waarheid is hard maar mooi verwoord in dit schrijven. Binnenkort worden er weer borden aan de grens geplaatst met de tekst ” geachte vijand / terrorist gelieve niet aan te vallen. Ons materieel is in onderhoud of in black order dus op enige weerstand hoeft u niet te rekenen.
  Is getekend de minister van Defensie”
  Met dank aan ons kabinet. Een brandblusser mis je pas als het brand en dan is het te laa.

  Like

 20. Peter Brouwer says:

  kletskoek lex. de grootste snijder in het defensiebudget is onze premierleverancier. tot zover de steek in de rug

  Like

 21. lex says:

  de waarheid is hard, maar beschuldig Hennis niet ook al is zij de eindverantwoordelijke. De oorsprong van deze finciele pijnbank ligt bij de linkse partijen.. die wilde meedoen in de regering maar ten koste van het leger, want links en wegbezuinigen op het leger gaan hand en hand. Elke bezuiniging is een links idee wat word gesproken als bevel van minister van finacien tegen Hennis en het zijn bevelen waar zij tegen vecht. Maar ze moet doen wat minister van financie zegt, haar taak is geld leveren en hoe maakt niet uit.

  Like

  • Hans says:

   Links? hoe kom je erbij? De zware bezuinigingen zijn ingezet door Rute-I. CDA-PVV-VVD. alledrie rechtse partijen. En bij de begrotingsbehandeling van Defensie door Hennis[ook VVD trouwens] pleitte de SP[links dus] notabene voor meer geld naar Defensie. De VVD[zijlstra] zag daar geen heil in.

   Sowieso zijn de bezuinigingen op Defensie continue door Rechts ingezet.:
   Balkenende I – LPF-VVD-CDA
   Balkenende II – VVD-CDA-D66
   Balkenende III – VVD-CDA [demissionair]
   Rute II – CDA-VVD-PVV [zwaarste bezuinigingen ooit door NL op defensie doorgevoerd! ]
   En nu dus Hennis. en ja ,ook al VVD.

   Common Factor: Juist. Allemaal rechtse partijen. met notabene elke keer de VVD. Dat is toch de groot pleitbezorger van een stevige Defensie. Welnu, ze hadden alle kans. Geen linkse partij kwam eraan te pas.

   Dus kan je mij uitleggen wat links hiermee te maken heeft? Linkse partijen regeren amper in dit land. Of is je dat nooit opgevallen? Nederland is een electoraal gezien een centrum-rechts land. Dus ga klagen bij Rutte.

   Like

  • Hans says:

   Oh een kleine ps:
   De begroting en budgetten per departement worden door de regeringspartijen bepaald. Niet door de minister van Financien. Die houdt alleen toezicht dat ministers binnen hun budget blijven. Dus Mark Rutte, Diederik Samsom en Halbe zijlstra [dus 2x vvd en 1x pvda] bepalen wat de gewenste ruimte is.

   Dus erg goedkoop om maar weer links de schuld te geven, terwijl de grote klap toch echt door de VVD! is ingezet onder het vorige kabinet Rutte- I Het kabinet waar Rechts nederland zijn vingers bij zou aflikken.

   Well, eat your heart out and lick your fingers

   Like

   • Gert Krijnsen says:

    Mooi verweer. Maar wat maakt het allemaal uit welke partij of politieke zijde Defensie uitmelkt? Ze zijn, stuk voor stuk, allemaal even hypocriet. Onbetrouwbare politici. En de feiten blijven.

    Like

 22. Leo says:

  Niets aan toe te voegen

  Like

 23. Tim says:

  Goed stuk, helemaal mee eens. Er zijn zelfs nog maar 2 operationele F16 velden, ipv 3.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s