Verenigd Europa

Posted: April 28, 2014 in Overig, politiek
Tags: , , , , , ,

Kaart-EuropaRationeel gezien is Een verenigd Europa de beste manier om een veilige, economisch stabiele toekomst te verzekeren. Immers, met meer mensen, met meer diverse exportproducten, een grotere politieke en economische slagkracht en intensievere samenwerking over de bestaande grenzen heen, kunnen we beter reageren op opkomende economieën, mogelijke vijandelijke driegingen het hoofd bieden, en mogelijke economische crisissen voorkomen. Een soort verenigde staten van Europa dus, met aan het hoofd een bevlogen, door alle Europeanen gesteunde president, of Willem-Alexander, ook goed. Tot zover de ratio.

Het gevoel is anders. Ook bij mij. Ja, rationeel gezien is het het beste als Europa een is. Alleen is dat praktisch gezien niet helemaal reëel. Basken willen bijvoorbeeld een eigen staat, die over de grenzen van Spanje en Frankrijk loopt. De culturele verschillen binnen Nederland zijn al enorm, laat staan de culturele verschillen tussen Grieken en Hollanders. Of Duitsers en Portugezen, of Fransen en Polen.

Daarbij is de welvaartsstandaard niet overal gelijk. In Nederland zijn we welvarender dan in Griekenland. Europese gelijkheid betekent dat wij dan wat afstand moeten doen van onze welvaart, om die in Griekenland wat omhoog te krikken. Of dat wij ons sociale zekerheidsstelsel moeten afbouwen, om de Spaanse huizenmarkt te redden. Zodat er meer gelijkheid ontstaat.

Ik zie dat niet gebeuren. Net zo min dat ik vergaande militaire samenwerking zie gebeuren. Nederlanders die in een in de basis Italiaans infanterieregiment dienen bijvoorbeeld. Of dat er Griekse tanks met Griekse bemanningen in Nederland worden gestationeerd. Of dat Spaanse Marechaussee de koffers controleert op Schiphol.

Dat gaat volledig tegen mijn gevoel in. Terwijl het voor de toekomst misschien wel het beste zou zijn. Maar dat negatieve gevoel overheerst. En waarschijnlijk niet alleen bij mij. En ook de Europarlementariërs dragen niet bij aan vertrouwen in de politiek op Europees niveau. Zichzelf salarisverhoging geven, terwijl alle landen worden gedwongen tot bezuinigen. Een voorzitter die hem onwelgevallige informatie wegmoffelt in rapporten. Grote bureaucratie, en mogelijk ook corruptie.

Rationeel gezien is een verenigd Europa het beste. Gevoelsmatig roept het juist weerstand op.

Advertisements
Comments
 1. Leugendetector says:

  Algemeen stemrecht, democratie is nog maar betrekkelijk jong. En wordt al weer hard ingeperkt, in die zin dat het echt niet meer (veel) uitmaakt op welke partij we stemmen. De ongekozen schaduwregering is de constante factor. Het woud van politieke partijen is vnl. ‘branding’. De Tsunami aan polls, en het ‘nieuws’ dat zo wordt gefabriceerd heet ‘electioneering’.
  De EU komt niet zozeer uit ons zelf, doch is voortzetting van de Amerikaanse voorwaarden ihkv. het Marshall Plan.
  De EU is dan ook geheel op Amerikaans model gestructureerd. Democratie is een farce. De schaduwmacht trekt aan de touwtjes.
  Die macht oefent z’n verstikkende invloed uit via het leger van lobbyisten, PR-bureaus en een woud aan ngo’s, denktenks, corrupte universtiteiten, en dergelijke subversieve elementen.
  De Europese Ronde Tafel werkt in het geheim, is anti-democratisch. Belangrijke besluiten worden steevast anti-democratisch beklonken. Want in het geheim. WTO in Doha, TTIP op Bali. En het misleiden van de bevolking middels de media maakt democratisch functioneren een illusie.
  Zoals het nu functioneert is de EU een vehikel voor de onzichtbare, de schaduwregering. De globalisten, dat zijn anti-democraten.
  Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat (4-5) – YouTube:

  De leugens over de zgn. vrijhandel, het TTIP:
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/dec/02/transatlantic-free-trade-deal-regulation-by-lawyers-eu-us
  http://nwoobserver.wordpress.com/2010/04/08/the-%e2%80%9cgestapo%e2%80%9d-revives-mind-control-in-us-and-eu/
  http://www.opendemocracy.net/globalization-institutions_government/colour_revolutions_3196.jsp
  Meer schokkende medialeugens, en dus tevens de leugens die de politiek ons voorhoudt:

  Bekijk hieronder de documentaire ‘The Secret Government’ Bron: http://www.informationclearinghouse.info/
  Meer info over de onzichtbare structuren achter de EU waar de media omheen lopen:
  ‘These boots are gonna walk all over you’:
  Zie de indrukwekkende lijsten beleidsdocumenten, quotes, lit. verwijzingen !!!!!!!http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1876
  Als je in een bouwval woont kun je kiezen. Blijven wonen, totaal renoveren, slopen en nieuwbouwen.
  Doorrijden op een doodlopende weg is vanzelfsprekend niet verstandig.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s