Nederland is de sjaak

Posted: April 22, 2014 in Defensie, politiek
Tags: , , , ,

grondstoffen_erts‘Grondstoffen! Daar gaat het in toekomst om.’ Een deelneemster van een brainstormsessie over de participatiesamenleving bij De Baak – waar ik ook bij aanwezig was – sprak dit zinnetje uit. En de woorden galmen nog steeds in mijn hoofd. Haar visie was als volgt: 3D-printen is geweldig. Iedereen kan straks alles zelf printen. Daardoor hebben bedrijven minder macht, maar worden grondstoffen steeds belangrijker. Want als je zelf een gouden ring wilt printen, heb je wel goud nodig. En als je een huis wilt 3D-printen, heb je wel beton nodig. Ik denk dat ze gelijk heeft. Nu is energie samen met grondstoffen erg belangrijk. Maar dat zou – ook gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt, waarbij energie over een aantal jaar bijna gratis is, wel eens kunnen verschuiven naar grondstoffen. En dan zijn we de sjaak als Nederland, tenzij we alles wat we hebben gaan recyclen.

Al in 2012 waarschuwde het ministerie van Buitenlandse Zaken dat grondstoffen steeds schaarser worden, en dat Nederland ze veilig moet stellen. We hebben zelf namelijk erg weinig grondstoffen in de bodem zitten. En zijn dus afhankelijk van leveranties uit het buitenland. Landen als China en Rusland hebben nu een monopoly op grondstoffen, en die landen krijgen ook een steeds dikkere vinger in de pap in bijvoorbeeld Afrika en Zuid-Amerika, waar nog wel grondstoffen zijn.

Gelukkig heeft Nederland een krachtig leger, en een geweldige diplomatieke infrastructuur met veel ambassades en consulaten, tenminste, tot een jaar of 20 geleden was dat zo. Inmiddels is de Krijgsmacht wegbezuinigd en zijn heel veel ambassades en consulaten gesloten. Landen als China en Rusland zijn in de gaten gesprongen. Omdat ze wel een visie op de toekomst hadden, en de wereld niet vanuit een roze binnenwaarts gerichte bril bekeken, maar vanuit een geopolitieke wereldwijde visie.

Korte termijn politiek en populistische roeptoeterij hebben ervoor gezorgd dat ons land in internationaal politiek verband niets meer voorstelt. En dat we ook op het gebied van defensie weinig tot niets meer voorstellen. Wel het braafste jongetje van de klas als het gaat om de 3% norm, maar niet het braafste jongetje als het gaat om de 2% defensiebudget.

Ons leger is weg, onze marine kan zelfs met de grootst mogelijke inspanning onze belangen en scheepvaartroutes niet beveiligen en politieke druk en invloed uitoefenen in landen die er in de toekomst toe doen is door jaren van afbraakbeleid ook niet meer bij.

Straks zitten wij zonder grondstoffen, zonder banen, zonder geld en zonder werk. Omdat de Russen en Chinezen wel vooruit hebben gekeken, en niet bang zijn om machtspolitiek te voeren. Omdat wij hier niet verder hebben gekeken dan onze neus langs was. Omdat wij van het verleden niets hebben geleerd. Omdat wij onze aandacht vooral richten op het nu, en niet op de toekomst. Het afbreken van de krijgsmacht en politieke invloed structuur was zo gebeurd. Het opbouwen gaat weer lang duren. Als het maar niet te lang duurt.

 

Advertisements
Comments
 1. Leugendetector says:

  Krokodillentranen! Het laat zich raden waarom.
  Er zijn zo gaten te schieten in de argumentatie van de Baak hersenstorm deelneemster. ’3-D printen is geweldig’ ….. (Nb. ik zal niet de enige zijn die op dát, e.d., nu echt niet zit te wachten). Feesboek was ook lang een waanzinnige hype. Idd. waanzinnig.
  Zo zijn er nog heel wat voorbeelden van geflopte vernieuwingen.
  Richt je liever op zaken die echt belangrijk zijn in ‘t leven. Madame meent dat Rusland en China het monopolie op grondstoffen hebben….
  (Een kinderlijk simplistisch idee van hoe het in multinationale conglomeraten aan toe gaat’.
  VS cq. Wall Street niet? Zij heeft kennelijk geen benul van hoe de prijzen op de termijnmarkten tot stand komen. Rusland, Venezuela, Noorwegen en andere grote en kleine olie- e.d.- winnende landen toucheren prijzen die deze schimmige handel – in handen van het oliekartel – vaststelt.
  Veel grondstoffen zijn gemonopoliseerd door enkele privé firma’s. Zoals Rio Tinto (een belang van de Britse Kroon), Glencore, Trafigura, Vitol, de duistere zwendel van lieden als Tony Blair, Mark Rich, c.s.. Gaat defensie daar dus dan ook oorlog tegen voeren?
  Zou wel moeten, om dezelfde reden dat deze mevrouw ons belastinggeld wil om Rusland en China aan te vallen, in de wielen te rijden, o.i.d..
  Al vanaf begin1990′s, consortia als Centerra Gold (Canada/USA), Purram Mining (China), BHP-Billeton (USA), Rio Tinto [67] (Australia/UK/Canada), Itochu (Japan), Barrick Gold [68] (Canada/USA), Hunnu Coal (Australia), Xanadu (Australia), Cold Gold Mongolia (New Zealand), e.v.a., hebben mijnbouw en olie-concessies binnen geharkt.
  Veel van deze bedrijven zijn synoniem met milieudelicten en schenden van mensenrechten (t/m staatgrepen, genocides, en terrorisme)overal ter wereld.
  http://www.business-mongolia.com/mongolia/2011/03/10/goldman-prizewinner-shoots-up-foreign-mining-firms-in-mongolia/
  De bodemschatten van Rusland zijn in werkelijkheid grotendeels in handen van een paar oligarchen. Na de gedwongen vervroegde vrijlating werd de crimineel Chodarkovsky nb. in Duitsland eervol binnen gehaald. Het laat zich raden waarom.
  Madame voegt er nog wat straattaal aan toe. ‘roeptoeterij’, ‘braafste jongetje van de klas’. Zij stelt ‘Uit het verleden hebben we niets geleerd’. .. (suggererend dat zij wél de geschiedvervalsing kent, waarvan zij hier dan toch helemaal geen blijk geeft. Zo valt madame door de mand).
  Van Kooten en de Bie typeerden zo iemand als ‘cliché-mannetje’. Vrouwtje in dit geval.
  In plaats van ons belastinggeld verkwisten (aan peperdure prototypes, die door de robotisering van oorlogsvoering e.d. technologisch al achterhaald zullen zijn voor ze operationeel worden), kan zij zich beter richten op het wegnemen van de werkelijk oorzaken van ‘het probleem’. Monopolie- en kartelvorming voorkomen c.q. terugdraaien. Kappen met de globalistische coup, het Globalisme – in het rijtje -ismes.
  Basisstof voor Mme., de oorlogszuchtige; de Nederlandse Victoria Nuland:

  “het doel van deze onzichtbare regering is
  de VS om te vormen in een socialistische staat en vervolgens in een ONEWORLD socialistisch systeem.” (n.b.: Leiden Universtiteit maakt veel PROPAGANDA voor dit globalisme!)
  De Universiteit heeft wetenschap ingeruild voor politiek.
  Fungeert als ´Change Agent´. Een wapen in handen van de subversieve globalisten.
  http://www.biblebelievers.org.au/lines.htm
  Aaron Russo’s Documentary ”America: Freedom To Fascism” bekroonde docu.

  CIA killed Aaron Russo:

  he really wanted the “Drug Trade”, which the Taliban hated with a religious passion.
  http://truedemocracyparty.net/2012/05/opium-war-reason-afghan-war-cia-killing-soldiers/
  http://www.humanities360.com/index.php/lumumba-congo-mercernaries-simba-mutiny-coltan-diamond-genocide-seko-52716/
  http://iissonline.net/the-privatization-of-warfare-violence-and-private-military-security-companies-a-factual-and-legal-approach-to-human-rights-abuses-by-pmsc-in-iraq/
  Politici, Regeringsleiders geprogrammeerd in problemen veroorzaken, paniek zaaien en dan de voorgekookte maatregelen geruisloos invoeren:
  http://www.amerikanexpose.com/hegel/

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s