Piepen

Posted: March 18, 2014 in politiek
Tags: , , ,

WildersDe PVV vreest bedreigingen en geweld doordat voorman Geert Wilders wordt vergeleken met Hitler. Gedemoniseerd heet dat tegenwoordig. De partijleden wensen niet vergeleken te worden met fascisten, nazi’s en aanverwante artikelen en zien bedreigingen en geweld met angst en beven tegemoet. En daar hebben ze groot gelijk in. Bedreigingen en geweld zijn nooit goed te praten.

Echter, waarom vergelijken de PVV-partijleden, de Koran dan bijvoorbeeld wel met Mein Kampf. Geschreven door niemand minder dan Adolf Hitler. Door dat te doen, zijn ze zelf geen haar beter dan de mensen die de PVV vergelijken met het nazisme. Ze trekken immers zelf die vergelijking ook.

De PVV is wat dit betreft een beetje zielig. Vergelijk of vergelijk niet, maar ga niet piepen als anderen doen wat je zelf ook doet.

Waar ik het met de PVV eens ben, is dat vergelijkingen nooit mogen leiden tot geweld. Wie geweld gebruikt om een mening of ideologie kracht bij te zetten, diskwalificeert zichzelf volledig. Om er maar eens een bijbelse uitspraak tegenaan te gooien: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. De PVV zou zich in die Joods-Christelijke uitspraak moeten kunnen vinden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s