Visualisatie

Posted: February 20, 2014 in Sport
Tags: , ,

visualBobsleeërs, rodelaars, maar ook turners en schaatsers. Ze doen het allemaal. Ze staan ergens langs een bobbaan, in de turnhal, of langs de schaatsbaan, helemaal in hun eigen wereld. Hun lichaamsbewegingen verraden dat ze hun run, oefening, of race in hun hoofd alvast helemaal beleven. Ze visualiseren wat ze moeten doen om de perfectie te bereiken.

Veel mensen visualiseren onbewust. En vaak visualiseren ze onbewust precies de verkeerde kant op. Ze stellen zich bij hun voorbereiding op de toekomst of op gebeurtenissen, of acties die ze gaan ondernemen, de meest verschrikkelijke dingen voor. Alles wat mis kan gaan passeert de revue, en ze beleven het falen tot in het diepst van hun ziel. Doem en onheil roepen ze daarmee over zich af.

Sporters die de top bereiken, of ondernemers die de megasuccesvol zijn, stellen zich geen doem en onheil voor. Ze visualiseren juist dat ze winnen, dat ze succesvol zijn. Ze bereiden zich op deze manier voor op het succes dat ze willen hebben. Hun lichaam en geest  zijn klaar om te winnen.

Door voortdurend de ideale lijn, de perfecte oefening, of de perfecte race te visualiseren, worden alle mogelijkheden die kunnen leiden tot falen uitgeschakeld. En zo zorgt visualisatie er voor dat lichaam en geest eendrachtig samenwerken bij het bereiken van het doel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s