Ode aan de secretaresse

Posted: February 19, 2014 in Overig
Tags: , ,

secretaresseIk heb al in veel organisaties gewerkt. En heb daar met veel mensen samengewerkt, met mensen in allerlei functies, op allerlei niveaus binnen de organisatie. En ik heb veel secretaresses leren kennen. Al was de functietitel niet altijd secretaresse. Administratief coördinator, management support, directie assistent, afdelingsassistent, afdeling coördinator, personal assistent, waren ook functiebenamingen die voor kwamen.

Het rare was dat heel veel mensen rustig een weekje, of 6 weken er tussenuit konden. En er waren geen problemen. Directeur een tijdje weg? No problem, het bedrijf ging wel door. Afdelingschef weg?  Geen probleem, het werk werd toch wel gedaan. Maar ging de secretaresse weg, dan was het chaos. Agenda’s klopten niet meer, heel intelligente hooggeplaatste mensen konden opeens zelf geen reis meer boeken, niemand anders wist wie er gebeld moest worden als de koffieautomaat stuk was, en de post die bleef ook liggen.

Als de secretaresse weg was, stokte het bedrijf. Notulen waren kwijt, er waren opeens geen snoepjes meer in de snoeppotten, er waren minder gezellige praatjes op de afdeling, en de directie liep stijf van de stress rond, omdat ze het niet meer wisten. De geoliede machine die het bedrijf voor de vakantie van de secretaresse nog was, begon te haperen.

Secretaresses zijn het smeermiddel en het visitekaartje van de afdeling en het bedrijf. Het zou goed zijn als meer mensen zich dat realiseren!

 

Ik ben als Content marketeer nu mede verantwoordelijk voor de website van het Secretary Management Institute.

Advertisements
Comments
  1. […] Ode aan de secretaresse. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s